Estación de Renfe en Vilanova i la Geltrú

L’estació passa, al llarg de tot un any, mesos amb els ascensors avariats”

Bon dia,

No crec que valgui la pena dedicar més línies als retards, a les aglomeracions i a l’incivisme que es malviu a Rodalies. Tothom n’és conscient. En són responsables els gestors i també els usuaris, molts dels quals no són ni tan sols capaços d’adquirir degudament un abonament que és gratuït. Es colen fins i tot així. No hi ha res a fer.

Però sí que hi ha un afer que afecta particularment l’estació de Vilanova i aquest és el funcionament dels ascensors.

S’espatllen molt sovint i el temps de reparació és exasperadament llarg. L’estació passa, al llarg de tot un any, mesos amb els ascensors avariats.

Això té una afectació molt gran en la gent que va en cadira de rodes o en cotxet, en la gent que no pot pujar escales i en els que porten una bicicleta o una maleta.

També té una afectació significativa per a tots aquells que fan servir l’estació com a lloc de pas per anar a l’Escola Arjau o a la Llar d’infants Gavot amb el passi reglamentari facilitat per l’ajuntament.

A més, el personal de l’estació mostra moltes vegades una actitud passiva o refractària a l’hora de resoldre cada incidència amb celeritat.

Mantenir tres ascensors operatius i posar-los en servei ràpidament de nou quan s’espatllen no sembla una demanda gaire complexa d’atendre, ni requereix cap traspàs de competències, ni diria que tècnicament sigui gaire complicat d’afrontar. Afecta milers i milers de persones al cap de l’any.

Atentament,

Ferran Camps